Tečajevi

INFO I PRIJAVA: jkallay@vagabond.hr

Tečajevi su bazirani na pozitivnom pristupu u radu sa životinjama, te se koriste isključivo pozitivne metode.

Sve su metode na principu nagrađivanja (uključujući kliker trening) kako bi se pas motivirao da rado i svojevoljno surađuje s nama, te da lakše i brže uči.
Unatoč mitovima nagrađivanje hranom ne stvara ovisnost o njoj ako se pravilno radi, plus postoje razni oblici nagrađivanja.

Nagrada može biti bilo što pas želi i/ili voli, a najčešće je to hrana (poslastice). Nagrađivanje se provodi tijekom cijelog rada (dok životinja uči, te kasnije povremeno za održavanje naučenog), no brzo postaje varijabilno te se postepeno smanjuje. Radimo na jakoj povijesti nagrađivanja kako bi traženo ponašanje postalo pouzdano i dugotrajno.

Grupe su male kako bi svaki polaznik dobio dovoljno pozornosti, te se program po potrebi prilagođava svakom polazniku. Pazi se na sigurnost svih polaznika.

Svi psi trebaju biti cijepljeni protiv bjesnoće, očišćeni od glista i tretirani sredstvom protiv buha/krpelja (za krpelje ovisno o sezoni, jer će se po potrebi raditi i vani).
Za štence je važno da imaju jedno cijepljenje protiv zaraznih bolesti. Brojna istraživanja potvrđuju važnost eksponiranja psića svijetu (na pozitivan način) u što ranijoj dobi kako bi se prevenirali budući problemi u ponašanju.
Nakon prvog cjepiva psić bi trebao ići na kontrolirana mjesta, naravno dok nemaju potpunu zaštitu treba izbjegavati pseće parkove, livade i nepoznate pse.

 RASPORED – link na raspored i opis tečajeva

Polaznici bi trebali na tečaj za pse ponijeti:

  • Običnu ogrlicu ili ham/ormu (ne davilice ili ogrlicu s bodljama)
  • Radni povodnik (ne na regulaciju – Flexi)
  • Torbicu za nagrade/poslastice ili imati odjeću s džepom (molimo hranu ne držati u vrećici zbog šuškanja)
  • Nagrade/Poslastice – veliki broj sitno narezanih nagradica (primjerice veličina graška za srednje velikog psa) koje pas jako voli (hrenovke, sir, Poli, piletina, jetrica, sočne pseće poslastice…može i miks svačega)
  • Bilo bi dobro da psi ne jedu par sati prije tečaja
  • Zdjelicu za vodu
  • Omiljenu igračku (kad instruktor najavi)
  • Prostirku – može biti bilo što, ručnik, dekica..(kad instruktor najavi)
  • Vrećice za izmet
  • U slučaju da nešto zaboravite postoji mogućnost posudbe i korištenja Vagabond opreme.

Mole se svi polaznici da poštuju pravila i da drže svojeg psa na povodniku sve dok instruktor ne odobri da se psa može pustiti. Također bi trebali svi konstantno imati svoje pse pod nadzorom zbog sigurnosti svih polaznika (znači ne približavati svojeg psa drugima bez dozvole instruktora), te paziti na pretjerano lajanje.

Intruktorica tečajeva:

JELENA KALLAY (klikni na Bio)
Certificirani kliker trener, KPA CTP
Diploma Animal Behavior Technology, DIP ABT

Leave a Reply

Your email address will not be published.